ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΕΙ. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για αναστολή της ποινής της από την Ε.Ε.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΕΙ. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για αναστολή της ποινής της από την Ε.Ε.

Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν ( BosNewsLife ) -  Ευρωπαίοι βουλευτές επισκέφθηκαν το Πακιστάν εν μέσω ανησυχιών ότι η Χριστιανή Ασία Μπίμπι, παντρεμένη μητέρα πέντε παιδιών, μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα εκτελεστεί από το Κράτος για  «βλασφημία εναντίον του Ισλάμ». 

Μέλη της ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα των κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συναντήθηκαν με πακιστανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και την οικογένεια της Bibi αυτή την εβδομάδα πριν από την ακρόασή της στο Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν, δήλωσε ο αρχηγός της αντιπροσωπείας Peter van Dalen. Επίσης, μίλησαν με τον δικηγόρο, με βουλευτές και με ακτιβιστές.

Ο Van Dalen, ο οποίος εκπροσωπεί το ολλανδικό  ChristenUnion-SGP, συνοδεύτηκε από τους βουλευτές Tomasz Poreba από την Πολωνία και  Branislav Skripek της Σλοβακίας, ο οποίος προεδρεύει του Ευρωπαϊκού Χριστιανικού Πολιτικού Κινήματος.


«Συγκεκριμένα, συζητήσαμε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης τις προτάσεις μας για την αλλαγή των νόμων περί βλασφημίας», που οδήγησε στην κράτηση της, επιβεβαίωσε ο Van Dalen σε ένα ημερολόγιο που στάλθηκε στη BosNewsLife. "Ως πρώτο βήμα, θέλουμε να τερματίσουμε τη μαζική κατάχρηση της νομοθεσίας. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να διωχθούν όσοι κάνουν ψευδείς κατηγορίες με τον ίδιο τρόπο που κατηγορείται (ψευδώς) κάποιο πρόσωπο", πρόσθεσε . 

Παρά τις δυσκολίες, "ο δικηγόρος της Asia Bibi μας είπε ότι ήταν έκπληκτος για την ψυχική της κατάσταση", έγραψε επίσης ο Van Dalen. "Αν με έβαζαν 30 μέρες στη φυλακή, θα γινόμουν τρελός. Η Ασία είναι ήδη χρόνια πίσω από τα κάγκελα, αλλά είναι τόσο καλά σε ψυχική κατάσταση, είναι ένα θαύμα", ανέφερε ο δικηγόρος της. 

«Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΕΙ»

Η Μπίμπι, 48 ετών, βρίσκεται στη φυλακή από το 2009, αφού δήλωσε στους μουσουλμάνους συναδέλφους της στην δουλειά ότι ο Ιησούς Χριστός ζει. Έκανε τις παρατηρήσεις ενώ εργαζόταν στα χωράφια για έναν μουσουλμάνο γαιοκτήμονα, σύμφωνα με τους ανακριτές.

 

Η Ασία Bibi αντιμετωπίζει την εκτέλεση σε αμφιλεγόμενες κατηγορίες βλασφημίας.


"Ο Χριστός μας θυσίασε τη ζωή Του στο σταυρό για τις αμαρτίες μας ... Ο Χριστός μας είναι ζωντανός", δήλωσε η Bibi. Μίλησε σε μια διαμάχη με μη χριστιανούς συναδέλφους όταν προσπάθησε να πιει νερό από μουσουλμανικό πηγάδι, δήλωσαν οι Χριστιανοί. 

Εκτός από την "προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ", κατηγορήθηκε ότι "μολύνει" το πηγάδι από μουσουλμάνους. Κατηγορήθηκε για βλασφημία και ένα κατώτερο δικαστήριο τελικά την καταδίκασε σε θάνατο το 2010. Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η ετυμηγορία επιβεβαιώθηκε τον Οκτώβριο του 2014. 
Η Bibi άσκησε έφεση και σχεδόν δύο χρόνια αργότερα επρόκειτο να εμφανιστεί μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν . Όμως, η εκδίκαση της προσφυγής αναβλήθηκε εν μέσω πίεσης από θυμωμένους μουσουλμάνους που κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστηρίου για να απαιτήσουν την εκτέλεση της.

Αναφερόμενος σε "σύγκρουση συμφερόντων", ένας δικαστής αργότερα αφαιρέθηκε από την υπόθεση επειδή καταδίκασε τον πρώην σωματοφύλακα Mumtaz Qadri σε θάνατο για τη δολοφονία του κυβερνήτη της επαρχίας του Πουντζάμπ.Επίσης ο κυβερνήτης Salmaan Taseer σκοτώθηκε το 2011, αφού επισκέφθηκε την Bibi στην φυλακή και επέκρινε τη νομοθεσία του Πακιστάν για βλασφημία. 

Μετά από συνομιλίες στο Ισλαμαμπάντ με αξιωματούχους και γυναίκες βουλευτές "με φορέματα που κάλυπταν εντελώς το πρόσωπό τους", οι βουλευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδηγήθηκαν σε τεθωρακισμένα οχήματα  για να συναντήσουν την οικογένεια της Bibi στη Λαχόρη, περίπου 400 χιλιόμετρα έξω από την εθνική πρωτεύουσα. 

«ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ»

"Ήμασταν ευπρόσδεκτοι από την κόρη της Ασίας Bibi και την τάξη της σχολής με το τραγούδι:" Διαβάστε τη Βίβλο σας,να προσεύχεστε κάθε μέρα! ", Υπενθύμισε:" Το χριστιανικό σχολείο στη Λαχόρη είναι δίπλα στο σπίτι της Bibi. Οι δάσκαλοι μας είπαν ότι εκτιμούν ότι άνθρωποι από τη Δύση ήρθαν να τους επισκεφθούν. " 

Όμως, ενώ τα παιδιά χαμογελούσαν, ο σύζυγος της Bibi δεν γελούσε καθόλου, παρατήρησε και είπε στον Van Dalen" Νομίζω ότι αν η γυναίκα σου περάσει χρόνια σε θάνατο με την κατηγορία της υποτιθέμενης βλασφημίας, δεν θα γελάς πια ".


Ο δικηγόρος της Bibi αρνήθηκε να μιλήσει δημοσίως για τις πιθανότητες της Bibi, αλλά οι δικηγόροι της "Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Λαχόρη" αμφισβήτησαν τις κατηγορίες εναντίον της χριστιανής γυναίκας, εξήγησε ο Van Dalen. 

"Υπενθύμισαν ότι το Ανώτατο Δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ συχνά απέρριψε τις ετυμηγορίες από τα [χαμηλότερα] περιφερειακά δικαστήρια. Αν αυτό είναι το αποτέλεσμα στην περίπτωση της Ασίας Μπίμπι, αυτό θα σήμαινε ότι η πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δουλέψει». 

Ο Βαν Ντέλεν εξέφρασε την ελπίδα ότι το ταξίδι συνέβαλε σε μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση του Πακιστάν για να αλλάξει τους νόμους περί βλασφημίας και να βελτιώσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανών. 

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανών, έχουν δολοφονηθεί στο Πακιστάν αφού κατηγορήθηκαν για βλασφημία από το 1990. Οι χριστιανοί αποτελούν περίπου το 3% των 205 εκατομμυρίων ανθρώπων του Πακιστάν. 

Ο Βαν Ντέλεν παρότρυνε την κυβέρνηση του Ισλαμικού Πακιστάν να «εγκαταλείψει τους εξτρεμιστές και τους θρησκευτικούς φανατικούς» και να «βελτιώσει την εκπαίδευση, να αντιταχθεί στη μισαλλοδοξία και να ενισχύσει την οικονομία». 

Έμαθε από τους Πακιστανούς χριστιανούς ότι η πίεση του κοινοβουλίου της ΕΕ και άλλων για το Πακιστάν πρέπει να συνεχιστεί.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος της Λαχόρας Σεμπάστιαν Σόου έκανε έκκληση για προσευχή, υπενθύμισε ο Βαν Ντέλεν. Ο επίσκοπος είπε: «Εν μέρει λόγω της προσοχής της ΕΕ, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν εδώ μικρά βήματα  αλλά μπορούν και πρέπει να πάνε καλύτερα και ταχύτερα, για να συμβεί αυτό, η καθημερινή προσευχή είναι απαραίτητη».

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ