Μύλος στη ΝΔ λόγω της ηχηρής απουσίας του Α.Γεωργιάδη από το πρώτο προσυνέδριο

Μύλος στη ΝΔ λόγω της ηχηρής απουσίας του Α.Γεωργιάδη από το πρώτο προσυνέδριο

Σε μείζονα κρίση για τη ΝΔ τείνει να αποδειχτεί η απουσία του Α.Γεωργιάδη από το προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια το οποίο είχε επιμεληθεί προσωπικά ο έτερος αντιπρόεδρος της Κ.Χατζηδάκης

Με την κυβέρνηση να έχει πιάσει απάγγειο, τη Νέα Δημοκρατία να έχει μεταθέσει – εκ νέου – την πρόβλεψη για εκλογές «εντός του 2018» και τους τριγμούς στα εσωτερικά στρατόπεδα να εντείνονται για τους χειρισμούς της ηγεσίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βαδίζει στα προσυνέδρια με εμφανείς φυγόκεντρες πιέσεις.Η χθεσινή απουσία του Άδωνη Γεωργιάδη από το πρώτο και σημαντικότερο προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια επισκίασε ακόμη και την ίδια την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για αρχηγικές – και όχι μελλοντικές αναγκαστικά – βλέψεις του κ. Γεωργιάδη.

 

Η απουσία μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς επελέγη αυτή η στάση από τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ την ώρα που στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται «σφαγή» για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, με τον κ. Γεωργιάδη να πιέζει αφόρητα υπέρ της καταψήφισης, επιβάλλοντας τη δική του σκληροπυρηνική γραμμή απέναντι στο «φιλελεύθερο» προφίλ που παλεύει να χτίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον όμως, γαλάζιοι βουλευτές εκτιμούν πως δεν άρεσε καθόλου στον κ. Γεωργιάδη το γεγονός ότι το πρώτο προσυνέδριο επιμελήθηκε από τον έτερο Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη.Από τη ΝΔ προτίμησαν να μη σπουδαιολογήσουν την ηχηρή απουσία, αρκούμενοι να σχολιάσουν πως «το κόμμα είναι ενήμερο για την απουσία του Αντιπροέδρου, η οποία οφείλεται σε προσωπικούς λόγους», όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η «Δημοκρατία».

Ενδεικτική του κακού κλίματος και του εντεινόμενου κλίματος αμφισβήτησης για το πρόσωπο του Προέδρου πάντως είναι και το γεγονός ότι το πρώτο προσυνέδριο στη Νίκαια έγινε απουσία και όλων των πρώην αρχηγών της ΝΔ.

Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέλεξαν να απουσιάζουν από την εσωκομματική διαδικασία, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στις τάξεις της γαλάζιας Ιερουσαλήμ…

http://www.pronews.gr/elliniki-politiki/nd/637518_mylos-sti-nd-logo-tis-ihiris-apoysias-toy-ageorgiadi-apo-proto

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ