Η Σημαία είναι δικαίωμα όλων - Μόνο η Ηγεσία είναι προνόμιο των Αρίστων

Η Σημαία είναι δικαίωμα όλων - Μόνο η Ηγεσία είναι προνόμιο των Αρίστων

Πολύ θόρυβο δημιούργησαν τα ΜΜΕ των «εκσυγχρονιστών» και του «μνημονιακού τόξου» για το θέμα της τροποποίησης του δικαιώματος των μαθητών του Δημοτικού να κρατάνε την Σημαία στις παρελάσεις των Εθνικών Επετείων (συμπεριλαμβάνονται και οι Επέτειοι απελευθερώσεως της εκάστοτε ελληνικής πόλης).

Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι διαφωνούμε ρητά, κάθετα και απόλυτα με το 99% των κινήσεων του υπουργού Παιδείας Κ.Γάβρογλου στην Παιδεία αλλά στο ζήτημα της Σημαίας το pronews.gr, που έχει έναν λόγο παραπάνω σε αυτά τα θέματα καθ'ότι πολιτικοί τύπου Θ.Πάγκαλου που δήλωναν «να πούμε ότι ο αέρας πήρε την Σημαία στα Ίμια» και να παραδώσουμε το νησί στους Τούρκους απλά δεν δικαιούνται να ομιλούν για το αντικείμενο αυτό.

  

 

Η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη

 

1) Η Σημαία ανήκει σε όλους δεν είναι προνόμιο των Αρίστων

2) Οι Σημαιοφόροι σε όλους τους πολέμους του ελληνικού Στρατού ήταν απλοί στρατιώτες και όχι αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί (και είχαν πάντοτε τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς αποτελούσαν στόχο των εχθρικών βολών)

3) Αν δεν εμποτιστεί με τα εθνικά ιδανικά και την υπερηφάνεια του να σηκώνει την ελληνική Σημαία ακόμα και ο μέτριος μαθητής τότε του δημιουργείται «εθνικό έλλειμμα» μέσα στην ψυχή του και μια κακή εντύπωση ότι η Πατρίδα επενδύει μόνο στους Αρίστους και όχι σε όλους τους Έλληνες.

4) Στα 12 χρόνια μαθητικής ζωής έχουμε 24 Επετείους, 12 επετείους 28ης Οκτωμβρίου και 12 επετείους 25ης Μαρτίου (συν τις Επετείους απελευθέρωσης των εκάστοτε ελληνικών πόλεων), κανονικά θα έπρεπε να δημιουργηθεί «Φάκελος Σημαιοφόρου» και οποιοσδήποτε είχε διατελέσει μια χρονιά να αποκλείεται στην επόμενη ώστε να έχουν πιθανότητα όσο γίνεται περισσότεροι μαθητές να γίνουν Σημαιοφόροι.

  

 

5) Για τους Άριστους πρέπει να δημιουργηθούν άλλοι τρόποι επιβράβευσης.

Είναι λάθος που τους έδιναν μόνο την Σημαία. Να υπάρχει η ειδική επιβράβευση του διμοιρίτη είτε είναι ψηλοί είτε είναι κοντοί.

Γιατί μόνο ψηλούς επιλέγουν

Όλοι θα ξέρουν ποιος είναι ο άριστος και θα ηγείται της ομάδας.

6) Να προσθέσουμε και κάτι ακόμα. Στο Δημοτικό η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών έχουν άριστη βαθμολογία. Με ποιο κριτήριο δηλαδή επιλέγονταν Σημαιοφόρος; 

Η Σημαία είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων. Η Ηγεσία κατακτάται μόνο από τους Αρίστους.

ΤΟΥ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΦΕΙΔΗΣ

http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/620186_i-simaia-einai-dikaioma-olon-mono-i-igesia-kataktatai

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ