Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΩΣ!!!!.Λίθινος τάφος με Ελληνική επιγραφή από το 600 π.Χ. ανακαλύφθηκε σε χωράφι στο Ικόνιο (φωτό)

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΩΣ!!!!.Λίθινος τάφος με Ελληνική επιγραφή από το 600 π.Χ. ανακαλύφθηκε σε χωράφι στο Ικόνιο (φωτό)

Λίθινος τάφος με Ελληνική επιγραφή ανακαλύφθηκε σε χωράφι στην περιοχή ‘Καντίν Χάνι’ του Ικονίου, στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια εργασιών στην κρήνη μιας γούρνας.

Για το εύρημα ενημερώθηκε η τουρκική αστυνομία η οποία κατέφθασε στην περιοχή και απαγόρευσε περαιτέρω εργασίες, αφού ειδοποίησε την περιφερειακή υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, που είναι αρμόδια για τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Ο λίθινος τάφος εκτιμήθηκε ότι έχει βάρος δύο τόνων. Από αυτόν είχε αποκολληθεί , πριν φθάσει η τουρκική αστυνομία, η πλάκα με την επιγραφή από επίδοξους αρχαιοκάπηλους, αλλά, κατασχέθηκε.

 

Η επιγραφή αναφέρεται σε Έλληνα διοικητή της περιοχής σε μια εποχή που κυριαρχούσαν οι Έλληνες σε αυτήν, από το 600 π.Χ. έως τα ρωμαϊκά χρόνια, όπως αναφέρεται.

Η λίθινη πλάκα με την επιγραφή μεταφέρθηκε σε τοπικό μουσείο, δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από τους ειδικούς του τουρκικού υπουργείου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Haberler.com.

Πηγή: mikres ekdoseis.gr,

http://www.pronews.gr/portal/20161212/culture/politistika-nea/84084/lithinos-tafos-me-elliniki-epigrafi-apo-600-ph-anakalyfthike

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ